Ο Γιώργος Φάκος γεννήθηκε στην Αμαλιάδα του νομού Ηλείας [Ελλάδα] στις 9 Απριλίου 1967. Για πολλά χρόνια δούλεψε ως δημοσιογράφος σε ηλεκτρονικά κι έντυπα Μέσα, μέχρι τον Αύγουστο του 2012 που παραιτήθηκε για ν' ασχοληθεί αποκλειστικά με τη συγγραφή και την διδασκαλία του Καράτε. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί έντεκα βιβλία του αθλητικού, δημοσιογραφικού, πολιτικού, ιστορικού περιεχομένου, καθώς και το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο, "Θανάσιμη Παγίδα" [Εκδόσεις Ενάλιος/ Ωκεανός]. Εχει βραβευτεί για την προσφορά του στη δημοσιογραφία και την συγγραφή βιβλίων. Από το καλοκαίρι του 2013 ζει μόνιμα στη Κύπρο όπου γράφει και διδάσκει Καράτε, έχοντας το 5ο dan [βαθμό μαύρης ζώνης]. Επίσης, είναι αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού "karate & sports"


Τετάρτη, 11 Απριλίου 2012

0 «Νόμος 4036/2012 – Καταγραφή χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων»

            Σχετικό: Το υπ’ αριθμ. 2538/23216/12-3-2012 έγγραφο του ΥΠΑΑΤ

Όπως γνωρίζετε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Ν. 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8) «Διάθεση γεωργικών φαρμάκων στην αγορά, ορθολογική χρήση αυτών και συναφείς διατάξεις».
Οι επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων πρέπει να τηρούν, σύμφωνα με το άρθρο 67 του Κανονισμού (ΕΚ) 1107/2009, επί τουλάχιστον τρία έτη, αρχεία των φυτοπροστατευτικών προϊόντων που χρησιμοποιούν, στα οποία να καταγράφουν το όνομα του φυτοπροστατευτικού προϊόντος, το χρόνο και τη δόση της εφαρμογής, την περιοχή και την καλλιέργεια στην οποία χρησιμοποιήθηκε. Η καταγραφή σε ημερολόγια ημερήσια ή εβδομαδιαία, καθώς επίσης και οι καταγραφές που γίνονται σε ειδικά ημερολόγια για την πιστοποίηση των προϊόντων τους σύμφωνα με συγκεκριμένο πρότυπο, όπως Agro 2, GlobalGap, κλπ, εφόσον εμπεριέχει τις ανωτέρω πληροφορίες, καλύπτει την ανωτέρω απαίτηση της νομοθεσίας.
Η καταγραφή της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, πρέπει να χρησιμοποιείτε από τον επαγγελματία χρήστη για την ορθολογική χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων και πιο συγκεκριμένα για τη μείωση της χρήσης τους και του σχετικού κόστους, την μείωση των κινδύνων και των επιπτώσεων της χρήσης γεωργικών φαρμάκων στην υγεία του ανθρώπου και στο περιβάλλον, και την προώθηση της ολοκληρωμένης φυτοπροστασίας καθώς και εναλλακτικών τεχνικών.
Τα ανωτέρω αρχεία των καταγραφών της χρήσης φυτοπροστατευτικών προϊόντων, είναι διαθέσιμα στην Υπηρεσία μας ως αρμόδια αρχή, κατόπιν αιτήματός μας. Επίσης τρίτα μέρη, όπως η βιομηχανία πόσιμου νερού, οι λιανοπωλητές ή οι κάτοικοι, μπορούν να ζητούν πρόσβαση στις εν λόγω πληροφορίες απευθυνόμενοι στην Υπηρεσία μας.
Σε περίπτωση μη καταγραφής προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 13 του Ν. 4036/2012 και συγκεκριμένα πρόστιμο από χίλια (1.000 €) έως πέντε χιλιάδες (5.000 €) ευρώ.
Παρακαλούμε τους παραλήπτες του παρόντος, όπως ενημερώσετε για τα ανωτέρω, τους επαγγελματίες χρήστες φυτοπροστατευτικών προϊόντων- παραγωγούς, με κάθε πρόσφορο τρόπο (όπως σχετικές ανακοινώσεις στο κατάστημά σας). Σας επισυνάπτουμε υπόδειγμα ανακοίνωσης που μπορείτε να αναρτήσετε σε εμφανές σημείο στο κατάστημά σας.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.Η Διευθύντρια
Αγροτικής Οικονομίας & ΚτηνιατρικήςΣπυροπούλου Παναγιώτα

Συνημμένο: Υπόδειγμα Ανακοίνωσης (σελ. 1)

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ

 1. ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
(e-mails τους & έδρες τους για όσους δεν έχουν e-mail)
 1. ΟΜΑΔΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ:
·       Α.Σ. «Η ΥΡΜΙΝΗ», ΦΑΞ:26230-72801
  • Α.Σ. ΚΑΜΠΟΥ, ΦΑΞ: 26230-61842
  • Α.Σ. ΒΙΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Δ.Ε., ΦΑΞ: 26230-32862
  • Α.Σ. ΜΕΤ/ΝΩΝ ΟΠΡ/ΚΩΝ Ν. ΗΛΕΙΑΣ ΦΑΞ: 26220-24163
  • Α.Σ. ΕΣΠΕΡΙΔΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΑΡΔΑΝΟΥ, ΦΑΞ: 26210-52044
 1. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου