Παρασκευή, Φεβρουαρίου 05, 2016

Οι 15 πιο αδιστακτοι μαφιοζοι ολων των εποχων, Lauren Carter


Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1920 και '30, οι μεγάλες πόλεις των Η.Π.Α., όπως η Νέα Υόρκη και το Σικάγο βρίσκονταν στο έλεος συμμοριών - ομάδων αποτελούμενων από βίαιους κακοποιούς με διασυνδέσεις στο οργανωμένο έγκλημα, που έκαναν περιουσίες από τον παράνομο τζόγο, την πορνεία, τα συμβόλαια θανάτου κ.λ.π.

Παρόλο που η Ιταλική Μαφία ήταν η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή τέτοια ομάδα, δεν ήταν η μοναδική, καθώς διαβόητες ήταν επίση;ς οι εβραικές και ιρλανδικές εγκληματικές οργανώσεις. Οι μαφιόζοι ανήκαν σε ιεραρχικές δομές, παρόμοιες με εκείνες μιας επιχείρησης και από εκεί προέκυψε και η ονομασία "συνδικάτα" του εγκλήματος.

Το Συνδικάτο του Σικαγου ήταν η μεγαλύτερη και πιο ισχυρή τέτοια οργάνωση, παρόλο που καμία πόλη δεν αποτελούσε μονοπώλιο μιας μόνο συμμοράς. Αν και τα εξνδιαφέροντα και οι επιχειρησιακές τακτικές της Μαφίας έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων, πολλές από αυτές τις εγκληματικές οργανώσεις που ιδρύθηκαν πριν τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο εξακολουθούν να δρουν μέχρι και στις μέρες μας, με άλλες ονομαασίες.

Σε αυτό τον τόμο θα διαβάσετε για τις δεκαπέντε εγκληματικότερες φιγούρες που έδρασαν στο πλαίσιο τέτοιων οργανώσεων. Μια συναρπαστική μελέτη του οργανωμένου εγκλήματος Οι 15 πιο αδίστακτοι μαφιόζοι όλων των εποχών αποτελούν μια διεισδυτική και ανατριχιαστική ματιά σε κάποιες από τις πιο αποτρόπαιες πράξεις που διαπράχθηκαν τον 20ο αιώνα και στους ανθρώπους πίσω από αυτές.

Συγγραφέας: Lauren Carter
Μετάφραση: Ευτυχία Γεωργάκη
Εκδόσεις: Intro Books

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers

About Us

Recent

ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

Random