Τετάρτη, Φεβρουαρίου 10, 2016

Φωτογραφιες απο μια Ιαπωνια που δεν υπαρχει πλέον…


Σήμερα η Ιαπωνία είναι μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά χώρες του κόσμου. Πίσω στο 1908 ωστόσο ήταν μια απομονωμένη κοινωνία και οι φωτογραφίες που ακολουθούν αποτυπώνουν τη γαλήνη και τη διαχρονική ομορφιά της ζωής εκεί.

Τις φωτογραφίες είχε τραβήξει ο Herbert Geddes γύρω στα 1908. Ήταν υπεύθυνος καναδικής εταιρείας εισαγωγών- εξαγωγών και είχε βρεθεί για επαγγελματικούς λόγους στη Γιοκοχάμα. Οι φωτογραφίες του «αιχμαλωτίζουν» την ουσία της πανέμορφης χώρας- πριν αυτή αλλάξει για πάντα. Τραβήχτηκαν την εποχή που η έκρηξη της ανάπτυξης μεταμόρφωσε την ιαπωνική κοινωνία στη σύγχρονη μορφή της.

Προς το τέλος της περιόδου αυτής η Ιαπωνία ανταγωνιζόταν τα πλούσια έθνη της Δύσης. Τηλέγραφος και σιδηρόδρομος συνέδεαν τις αστικές περιοχές με τις γραφικές γωνιές της χώρας ενώ χιλιάδες φοιτητές ταξίδευαν για σπουδές σε δυτικές χώρες. Πριν από όλα αυτά, η Ιαπωνία, τα τοπία και οι άνθρωπό της, ήταν ακριβώς όπως τα αποτύπωσε ο Geddes στο νοσταλγικό φακό του.


www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers

About Us

Recent

ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

Random