Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2016

Ο ΝΟΝΟΣ, Μαριο Πουζο


Το μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο είναι ένα μεγάλο αμβλύ, μαχητικό βιβλίο-έμβολο, που έχει γραφτεί για να συγκλονίσει και να εκπλήξει. Είναι μια βαρειά φορτωμένη αφήγηση μιας οικογένειας, που χρησιμοποιεί όπλα, αξίνες, στραγγαλίσματα και την ψυχολογία του φόβου για α κατακτήσει την κυριαρχία πάνω σε ολόκληρο το δίκτυο της Μαφίας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο "Νονός" είναι ο Ντον Βίτο Κορλεόνε, ένας Σικελο-Αμερικανός πατριάρχης, που βρίσκεται ήδη ψηλά στην ιεραρχία της Μαφίας... ότι θελήσει, το παίρνει...

Το βιβλίο σφύζει από κίνηση. Ο Πούζο έχει γράψει το κείμενό του με τέτοια επιτυχία, που και το παραμικρότερο επεισόδιο μοιάζει απόλυτα φυσικό. Όλο το αίμα, όλη η σφαγή, όλο το άγριο σεξ είναι ταυτισμένο με τους ανθρώπους για τους οποίους γράφει.

Συγχρόνως όμως κάνει τον τρομακτικό θίασό του να προβάλει ανθρώπινος και πιθανός. Ο "ΝΟΝΟΣ" είναι ένας συγκλονιστικός θρίαμβος... το οριστικό μυθιστόρημα για το τρομερό συνδικάτο του εγκλήματος.

Συγγραφέας: Μάριο Πούζο
Μετάφραση: Βόδα Κοραή
Εκδόσεις: Φλίππερ


Για τον συγγραφέα

Ο Μάριο Πούζο γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Πολέμησε στον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και σπούδασε φιλολογία στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και στο Νιου Σκουλ δφ Σόσιαλ Ρησέρτς.

Το πρώτο του βιβλίο "Η σκοτεινή αρένα", θεωρείται το καλύτερο μυθιστόρημα που γράφτηκε για την μεταπολεμική, κατεχόμενη Γερμανία.

Το δεύτερό του μυθιστόρημα "Μάμα Λουτσία", χαρακτηρίστηκε "ένα μικρό κλασσικό αριστούργημα" από τους Τάιμς της Νέας Υόρκης.

Ο "Νονός" είναι το τρίτο μυθιστόρημα του Μάριο Πούζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers

About Us

Recent

ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

Random