Κυριακή, Φεβρουαρίου 14, 2016

Αγάπη... Paulo Coelho


"Η αγάπη δεν είναι ούτε μικρή ούτε μεγάλη, είναι μονάχα αγάπη. Δεν μπορείς να μετρήσεις ένα συναίσθημα όπως μετράς ένα δρόμο. Αν το κάνεις αυτό, θα αρχίσεις να το συγκρίνεις με αυτά που σου έχουν διηγηθεί ή με εκείνο που περιμένεις να βρεις. Έτσι, το μόνο που θα κάνεις θα είναι να ακούς μια ιστορία αντί να ακολουθείς τον δικό σου δρόμο"
[Σημειώσεις σε αεροδρόμιο]

"Ρισκάροντας να αποτύχεις, να απογοητευτείς, να αποθαρρυνθείς, χωρίς όμως ποτέ να πάψεις να αναζητάς την αγάπη. Όποιος δεν παραιτηθεί από την αναζήτηση θα νικήσει"
[Μπρίντα]

"Η αγάπη είναι το μόνο που κεντρίζει την ευφυΐα και τη δημιουργικότητα, το μόνο που μας εξαγνίζει και μας λυτρώνει"
[Ζαχίρ]

"Στην αγάπη δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει δημιουργία και καταστροφή, υπάρχουν κινήσεις. Και η αγάπη αλλάζει τους νόμους της φύσης"
[Ζαχίρ]


"Όλοι οι εραστές, κάθε φύλου, ενημερώνονται ότι η αγάπη, εκτός από ευλογία, είναι και κάτι εξαιρετικά επικίνδυνο και απρόβλεπτο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Κατά συνέπεια, όποιος σκοπεύει να αγαπήσει, πρέπει να γνωρίζει ότι εκθέτει το σώμα και την ψυχή του σε διαφορετικές πληγές και ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει ποτέ το σύντροφό του, καθώς ο κίνδυνος είναι ίδιος και για τους δύο"
[Σύμβαση σχετικά με όσους έχουν πληγωθεί από την αγάπη]

"Αυτό είναι η αγάπη. Αυτό που μετατρέπει το θήραμα σε γεράκι, το γεράκι σε άνθρωπο και τον άνθρωπο ξανά σε έρημο. Αυτό κάνει το μολύβι να μετατρέπεται σε χρυσάφι και το χρυσάφι να ξανακρύβεται μέσα στο χώμα"
[Ο αλχημιστής]

"Η αγάπη δε θέτει πολλά ερωτήματα, γιατί αν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε, αρχίζουμε και να φοβόμαστε. Είναι ένας ανεξήγητος φόβος. Γι αυτό δεν κάνουμε ερωτήσεις, αλλά ενεργούμε. Ρισκάρουμε"
[Στις όχθες του ποταμού Πιέδρα κάθισα κι έκλαψα]

"Η αγάπη δεν είναι επιθυμία, δεν είναι γνώση, δεν είναι θαυμασμός. Είναι πρόκληση, φωτιά που καίει χωρίς να φαίνεται"
[Η μάγισσα του Πορτομπέλο]


"Ο έρωτας είναι η αληθινή εμπειρία της ελευθερίας και κανείς δεν μπορεί να έχει κτήμα του έναν άλλο άνθρωπο"
[Έντεκα λεπτά]

"Πολλοί έχουν μείνει μόνοι επειδή τους εγκατέλειψε ο άνθρωπος που αγαπούν, όμως κατάφεραν να μετατρέψουν την πικρία σε ευτυχία"
[Ο νικητής είναι μόνος]

"Σε όλες τις οριστικές πληγές της αγάπης, που λέγονται και "χωρισμοί", το μόνο φάρμακο είναι ο χρόνος. Πρέπει κανείς να υποφέρει έντονα, αποφεύγοντας τελείως ναρκωτικά, ηρεμιστικά, τις προσευχές σε αγίους"
[Σύμβαση σχετικά με όσους έχουν πληγωθεί από την αγάπη]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Google+ Followers

About Us

Recent

ArabicBlogger Tips And Tricks|Latest Tips For BloggersFree BacklinksBlogger Tips And Tricks Korean Japanese Chinese Simplified Russian Portuguese
English French German Spain Italian Dutch

Random